המוצר הראשון שהתמקדנו בו ברשימת הקניות לתינוק, היה עגלה! בגלל שמדובר במוצר שהולך לשמש אותנו בהתניידות היומיומית למשך תקופה ארוכה, היה לנו חשוב לערוך מחקר מעמיק לפני הרכישה. אז אחרי חפירה וסקר שוק לא קטן, קבלו את המדריך שלנו לבחירת עגלה לתינוק!
*כל הכתוב מבוסס על החוויה והניסיון האישי שלנו בתהליך ואינו מהווה ייעוץ מקצועי או רשמי!

הפרמטרים שחייב לשים אליהם לב לפני שרוכשים עגלת תינוק:
1)צורך– הצעד הראשון והקריטי לדעתנו בבחירת עגלה הוא להבין מה הצורך של זוג ההורים. באופן אישי בביקורים הראשונים שלנו בחנויות תינוקות הרגשנו שאנחנו הולכים לאיבוד מהשפע והאפשרויות המגוונות. אחרי שהגדרנו את הצרכים שלנו החיפוש אחר עגלה הפך לממוקד יותר והצלחנו לייעל את הביקור שלנו בחנויות.
מה הנקודות שחשוב להגדיר בצרכים של ההורים? מחיר, מקום מגורים, ניידות וכמובן טיולים.
- מחיר– רשימת הקניות לקראת הלידה היא אינסופית ויקרה, בפרט עבור הורים צעירים כמונו, לכן הגדרנו מראש תקציב לרכישת עגלה. כך שיצאנו לדרך להשוות בין הדגמים עם השאלה- איזו עגלה תענה על מרבית הצרכים שלנו במסגרת התקציב שראינו לנכון להשקיע.
- מקום מגורים עירוני- יכול לרוב תוואי שטח סלול ומסודר לכן כל גלגל יתאים גם קטנים יחסית, ההתניידות לרוב היא ברגל/ תחבורה ציבורית ולא דורשת סחיבות מיוחדות. לכן השיקול של משקל וקיפול הוא לא המרכזי, וחלקם מההורים יעדיפו דווקא עגלה מסיבית.
- לעומת מגורים בסביבה כפרית/ יישוב– שם חלק מהשבילים לא סלולים לכן חשוב לבחור בגלגל גדול ומתאים. בנוסף, ההתניידות תשלב גם נסיעות ברכב לסידורים מחוץ ליישוב. לכן, קומפקטיות שתאפשר אחסון מהיר וקל של העגלה בבגאז' הרכב ומשקל סביר הם פרמטרים חשובים.
- טיולים/ טיסות– אנחנו מתכננים לצרף את הבייבי לטיולים, לכן היה חשוב לנו במיוחד לבחור עגלה קלה ונוחה לתפעול, עם טיולון נשכב ועם גלגלים המתאימים לכל תנאי שטח. מה שמעביר אותנו לנקודה הבאה!
2) תפעול ומשקל– היכולת לקפל ולהרכיב את העגלה בקלות הייתה עבורנו קריטית. אנחנו גרים ביישוב קטן וההתניידות שלנו ברובה ברכב! לכן עשינו סינון ראשוני של דגמים לפי אפשרות הקיפול של האמבטיה (אחסון של אמבטיה במלואה היה תופס לנו את כל הבאגז' בסיאט איביזה), לפי מנגנון הקיפול (יש עגלות בשוק שניתן לקפל ביד אחת או בלחיצת כפתור ויש עגלות שיצריכו כמה שלבים) וכמובן גם לפי המשקל. לקחנו בחשבון שכל אחד מאיתנו יצא מהבית גם לבד עם התינוק, לכן היה חשוב לנו לבחור בעגלה שבר תוכל לתפעל, להרים ולדחוף לבדה.
נקודות נוספות לגבי משקל– קחו בחשבון שלמשקל הבסיס של העגלה נוסף בהמשך גם משקל הילד והציוד שתקחו איתכם. לכן היה לנו חשוב לבחור בעגלה במשקל סביר (עד 9 ק"ג) כדי שנוכל לסחוב את הכל אבל גם לדחוף את העגלה בסופו של דבר.

3) בטיחות- הפרמטר הכי חשוב לפני הכל! תקן בטיחות מחייב לעגלות לפי אתר בטרם הוא תקן (ת”י 891). חשוב לשים לב שהעגלה עשויה מחומרים איכותיים, ללא אביזרים או חלקים שיכולים להקרע או חלילה לפצוע או להבלע ע"י התינוק. פרמטר נוסף שנכנס כאן הוא יציבות- חשוב לשים לב למשקל המקסימלי שיכולה לשאת העגלה, ולצד זאת שיש לגלגל בולם זעזועים ובכללי בלמים שחובה לשים בכל עצירה! בנוסף, הקפידו לבדוק את חגורת הבטיחות של התינוק, שימו לב שהיא כוללת אופצית התאמה לגודל התינוק, מנגנון סגירה הרמטי וגם חייבת לכלול נקודות עיגון במפשעות, כתפיים ומותניים.
4) עיצוב– בסוף מדובר במוצר שילווה אותנו שנים קדימה ונצא איתו תמיד מהבית. לכן למרות שזה לא הפרמטר הכי חשוב עדיין לא רצינו להתפשר על דגם במראה שנאהב. התסכלנו בין היתר על העיצוב, צורת הגלגלים, מבנה השלדה והידיות, וכמובן בחרנו בצבע לטעמנו.

5) קומפקטיות– פירטנו על כך בחלקים הקודמים שדיברנו על הקיפול וההתניידות. בקצרה, לנו היה חשוב לבחור בדגם עם מנגנון כמה שיותר קל לתפעול ושנארז כמה שיותר יעיל ומצומצם!
6) אביזרים– שימו לב מה האביזרים שמגיעים יחד עם העגלה/ האפשרויות שניתן להוסיף.
- אביזרים מובנים– ידית האחיזה של ההורים יכולה להגיע בגובה קבוע או עם אפשרות להכוונת הגובה. בגלל שיש הפרשי גבהים בינינו בחרנו בדגם שיאפשר לנו לשנות את אורך הידית בקלות. דבר נוסף, במרבית העגלות ישנו סל תחתון לאחסון חפצים, שימו לב שהמידות שלו משתנות בין דגמים. אם אתם דואגים מניקיון העגלה, ישנם דגמים שמאפשרים הסרה מלאה של הכיסוים לניקוי במכונת הכביסה, בעוד אחרים מאפשרים רק ניקוי ידני/ללא הסרת הבד מהשלדה.
- תוספות- חברות רבות מציעות מתאמים לדגמי הסלקל שלהן או מתאמים אוניברסלים שלא יגבילו אתכם ברכישת הסלקל דווקא לאותה חברה. תוספת שעשויה להגיע עם חלק מהעגלות היא כיסוי מאוורר להגנה מהשמש UPF 50+. ניתן להוסיף מתקנים על ידית העגלה לנשיאת כוס קפה/בקבוק או וו לתליית תיק ההחתלה.

טיפים: מכיוון שמדובר בילד הראשון שלנו, ראינו לנכון להתייעץ עם חברים ובני משפחה שכבר הורים. כך קיבלנו טיפים מהניסיון שלהם במה חשוב להתמקד, שמענו המלצות ודיס המלצות סובייקטיביות, וגם נחשפנו לדגמים חדשים שלאו דווקא הציעו לנו בחנויות. אך עדיין הפעלנו שיקול דעת לפי הצרכים שלנו, ולא בחרנו דגם רק כי אמרו לנו בחנות/ראינו אצל חבר/אושיית רשת. טיפ חשוב בכלל לגיבוש כל רשימת הקניות לתינוק – להתייעץ, לחקור אך תמיד למקד זאת לצרכים האישיים שלכם!
נמשיך עם שני חלקים שמגיעים עם רוב העגלות כיום וחשוב לבחון כל אחד מהם בנפרד:
1. אמבטיה– מיועדת לחודשים הראשונים לחייו של התינוק, מאפשרת שכיבה נעימה שמעניקה לתינוק תחושת ביטחון. לנו היה חשוב לבחור באמבטיה רחבה שתאפשר שכיבה נוחה על הבטן/הגב. בנוסף, רצינו שהבד יהיה נושם ונעים וגם עם חלון אוורור. פלוס נוסף מבחינתנו לאמבטיה הוא זווית רפלוקס, מכיוון שבשנה הראשונה לחיים נפוץ רפלוקס בוושט. כפי שציינו בסעיפים הקודמים, גם באמבטיה ודווקא איתה במיוחד לא רצינו להתפשר על קומפקטיות אריזה, לכן בחנו דגמים עם אפשרות קיפול של האמבטיה (רוב העגלות לא מגיעות עם פונקציה כזו).

2. טיולון– פרמטר שחשוב לשים אליו לב הוא האם הטיולון ניתן להרכבה דו צדדית או רק לכיוון נסיעה אחד. זה משתנה בין דגמים, לנו אישית היה חשוב לבחור בדגם שיאפשר לילד לשבת לשני כיווני הנסיעה ולהנות מאינטראקציה איתנו או עם הנוף. קריטריון נוסף שלנו היה קריטי הוא שכיבה של הטיולון לזווית הקרובה כמה שאפשר ל180 מעלות. לקחנו בחשבון שהאמבטיה היא זמנית ובגיל מבוגר יותר עדיין נרצה לאפשר לתינוק שכיבה מלאה ושינה מחוץ לבית ובמהלך טיולים או שהייה בשדה התעופה. בנוסף, רצינו לבחור בדגם שיגדל כמה שאפשר עם הילד, כך שבחנו את המשקל המקסימלי שהטיולון יוכל לשאת וגם את האופציה ליישור מלא של רגלי התינוק.

אז אחרי כל המחקר המעמיק שעשינו במשך חודשים, בחינה של מרבית הדגמים בשוק וביקור באינסוף חנויות תינוקות.. בטח מעניין אתכם לשמוע מה הדגם שבחרנו?
נתחיל בחברה אותה בחרנו- NUNA
מדובר בחברה הולנדית המתמחה בייצור מוצרי תינוקות- עגלות, כיסאות בטיחות, מנשאים, טרמפולינות ועוד.. מה שאהבנו בחברה שהיא משלבת נוחות, קומפקטיות וירידה לפרטים הקטנים, מבלי להתפשר על בטיחות ואיכות! הכל עם עיצוב מודרני ויפייפה, חומרים בטוחים לנשימה ע"י התינוק, בדים ידידותיים לסביבה (כותנה אורגנית, צמר מרינו וכו) וניכר שיש מחשבה מאחורי כל פרט!
לחברת נונה יש 3 דגמים של עגלות, המרכיבים החשובים שציינו נמצאים בכולם. בשלושתם יש שלדה יציבה ובטיחותית שמתקפלת ברגע וקלת משקל ביחס לדגמים מקבילים בחברות אחרות. בנוסף, בכל הדגמים יש אמבטיה רחבה עם אופציה לזוית רפלוקס המתנתקת בלחיצת כפתור ומתקפלת לגודל פיתה! הטיולון בכולם מתחבר דו צדדית ובעל אפשרות לכיוון הזוית עד שכיבה כמעט מלאה. אך הם נבדלים בכמה קריטריונים, מה שמעניק לכל דגם את הייחודיות שלו. ניכר שהשינויים בין הדגמים נעשו כדי להתאים לצרכים המשתנים בין ההורים, מה שהדגשנו לאורך כל המדריך כקו המנחה והמרכזי בבחירת העגלה!

- הדגם אותו בחרנו- דגם Triv NEXT שענה על כל קריטריון ברשימה שלנו! מבחינת משקל מדובר בדגם ביניים של החברה (משקל שלדה+טיולון 8.7 ק"ג, האמבטיה שוקלת 1.5 ק"ג). ככה שגם אותה אפשר לקפל בקלות ביד אחת עם הטיולון מחובר! שנינו התנסינו בחנות בהרכבה ופירוק של העגלה וזה היה פשוט ונוח! ככה שהדגם עונה על הצורך שלנו בתפעול נוח ואריזה קומפקטית. מתאים מגיל לידה ועד לנשיאת משקל מקסימלי של 22 ק"ג. גלגלים גדולים אך לא מסיבים מידי, עמידים ומתאימים לכל תנאי שטח. לנו חשוב במיוחד כי אנחנו מתכננים לטייל הרבה עם התינוק.
עגלה TRIV NEXT בז' / Hazelwood
- דגם IXXA – מיועד לאורח חיים אורבני או למי שמרבה לנסוע בין ערים. זה הדגם הכי קל משקל של נונה, ולפי מה שראינו מדובר בעגלה בין הקלות בשוק ככה שהשלדה+ טיולון שוקלים רק 5.9 ק"ג, משקל שלדה+אמבטיה רק 6.3 ק"ג! בגלל שהוא כזה קל אפשר לקפל את העגלה ביחד אחת, ניסינו ובאמת הצלחנו בחנות. אל תחששו, המשקל הקל לא בא על חשבון יציבות ובטיחות. שימו לב שהגלגלים שלו קטנים יחסית ככה שמתאימים רק לדרכים מסודרות וסלולות, בנוסף מתאים לנשיאת משקל מקסימלי של 15 ק"ג.
עגלת תינוק IXXA שחור/ Rose gold
- דגם Mixx NEXT – הוא המסיבי ביותר מבין הדגמים של נונה, אך עדיין בגדר המשקל הסביר ונוח לנשיאה ביחס לדגמים אחרים בשוק. כך שמשקל השלדה+טיולון הוא 12.8 ק"ג, האמבטיה מוסיפה עוד 1.5 ק"ג. הגלגלים מאוד גדולים ועמידים ככה שיתאימו לכל תנאי שטח שתרצו, מתאים מגיל לידה ועד לנשיאת משקל מקסימלי של 22.5 ק"ג.